Downfall
Den 16. maj 2022Downfall * 177cm x 80cm * Olie på træ * Juli 2017


Nemesis

Facebook d. 7. okt. 2019

Den 4. december kl. 13.35 skal jeg møde den gådefulde, nådesløse og forræderiske Sphinx. Dette ondskabsfulde og uforudsigelige væsen, som i årtier har lagt på lur ved min vej, har sat mig stævne for, at jeg skal svare på en gåde. Et puslespil af uigennemtrængelige tanker, hemmelige planer og intentioner. Spørgsmål om manglende informationer og glemte data. Svarer jeg forkert, fortærer den mit liv i dets nuværende form.

Væsenet lurer ved Caput Algol. Den halshuggede Medusas sted. Der hvor de to blodstrømme løber. Den ene til helbredelse og liv. Den anden til smerte og død. Foran døren til mødet står kentauren med sit uhelbredelige sår og månen fortæller om sorg og bedrøvelse.
Jupiter, lovgiveren selv, er mødt op i det offentlige rum.

Dagens tema er den voldtagne Nyctimenes flugt i skam ind i skoven. Også Nemesis – Downfall, der sørger for at skabe balance mellem medgang og modgang, er mødt op. En genoprettelse fra dengang Antigones trodsede samfundets skik og brug, love og regler for at adlyde en højere lov. Da samvittigheden bød hende at beskytte, de nærmeste.