Galleri GlobArt
  Jens Christian Vestergaard

 

CV - en lille snas om mig

Jeg er stort set autodidakt som maler og tegner. Arbejder mestendels intuitivt grænsende til kanalisering. Interessen for kunst blev vakt under et ophold på Rønshoved Højskole i 1987, hvor Marianne Kjær Nielsen, der er en dygtig tegner og akvarelmaler, havde billedholdet på sommerskolen. Jeg frekventerede Århus Universitet i en periode, men tegneblokken var mere tillokkende end studiet. Har siden 1996 levet af og med malerierne.

Mytologien og symbolernes verden har altid haft min store interesse. Myter og symbolske fortællinger er ofte en igangsættende faktor, ansatsen og anledningen til et eller flere billeder. Ikke som en tegneserieagtig illustration, men som et stykke erfaret liv i farver. 

Jeg mener, at et billeder ligesom myter er forskellige veje til anskueliggørelse af symboler og de bagvedliggende mønstre, som symbolerne holder sammen på. Mønstre, hvori vi spejler noget i os selv. Billedsproget er underlaget for myternes verbalsprog. Billedsproget træder i karakter, der hvor det verbale sprog slipper op.
 


Detalje

Detalje fra "Snefrost" * 120cm x 120cm * Olie på lærred * 21. december 2022
Detalje fra "Snefrost" * 120cm x 120cm * Olie på lærred * 21. december 2022
 


Viborg Kommune - om Stoholm    FjendsNET - dit lokale bynet...   Flagermuseland.dk     Daugbjerg Kalkgruber    Mønsted Kalkgruber    Daugbjerg Minilandsby og Gl. Vandmølle    Stoholm Borgerforening   Fjends Kunstforening    Stoholm Fritids- og Kulturcenter    Æ Fjandboarkiv  Essentiel Terapi